Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat zoekmachines zoals Google de populariteit van een website bepalen aan de hand van de hoeveelheid en kwaliteit van de inkomende links. Hoe meer inkomende links een website heeft van relevante en gezaghebbende websites, hoe hoger deze zal ranken in de zoekresultaten.

Er zijn echter veel manieren waarop inkomende links kunnen worden verkregen, en niet alle methoden zijn even effectief of ethisch. Professionele linkbuilding richt zich op het verkrijgen van inkomende links via een aantal specifieke technieken, waaronder:

  • Contentmarketing: Hierbij wordt hoogwaardige inhoud gecreëerd die zo interessant is voor andere websites dat ze ervoor zullen kiezen om naar de inhoud te linken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van blogposts, infographics, videos, enz.
  • Guest blogging: Hierbij wordt een blogpost geschreven voor een andere website, in ruil voor een link naar de eigen website.
  • Broken link building: Hierbij wordt gezocht naar websites die een link hebben naar een niet-bestaande pagina en wordt aangeboden om deze te vervangen door een link naar de eigen website.
  • Vermeldingen in directories en linkpagina’s: Hierbij wordt de eigen website toegevoegd aan relevante directories en linkpagina’s.
  • Linkruil: Hierbij wordt afgesproken om elkaars website te linken.

Al deze technieken vereisen een professionele aanpak. Bijvoorbeeld het verkrijgen van links door middel van linkruil of door te betalen voor links kan worden beschouwd als onethisch en zelfs strafbaar zijn door zoekmachines zoals Google. Daarom is het belangrijk om te werken met een professional die weet hoe inkomende links op een ethische manier kunnen worden verkregen.

Een professionele linkbuilder zal ook rekening houden met de kwaliteit van de inkomende links. Zoekmachines zoals Google hechten meer waarde aan links van relevante en gezaghebbende websites dan aan links van onbetrouwbare of irrelevante websites. Een professionele linkbuilder zal daarom altijd zoeken naar relevante en gezaghebbende websites waarvan de inkomende link van waarde zal zijn voor de eigen website.

Het verkrijgen van inkomende links is een langdurig proces en vereist geduld en volharding. Een professionele linkbuilder zal regelmatig de vooruitgang bijhouden en rapporteren.

Voor meer informatie bel of mail ons

Leave A Comment